Verzending vanaf €19,95   √ Grote voorraad

Snelle levering in NL en BE   √ Afhalen mogelijk

Platdak isoleren

Het isoleren van uw platte dak is erg belangrijk. Want warmte stijgt altijd en zodra het dak niet goed geisoleerd is kan er een verlies van soms wel 35% ontstaan! 

Verder zorgt een goed geisoleerd dak voor:

 

- Energiekosten besparing 

- Beter leefcomfort, geen schommelingen in temperatuur.

- Hogere waardering van uw en energielabel 

 

Het platte dak kan van binnen of buiten geisoleerd worden. Hiervoor zijn verschillende isolerende materialen op onze site beschikbaar. Hieronder leggen wij elk product nader uit.

 

Platdak van buitenaf isoleren: 

Deze methode wordt vaak gebruikt bij het isoleren van platte daken. De isolatie wordt aan de buitenkant van het platte dak gemonteerd en afgewerkt met een waterdichte laag. Het warme dak is veruit favoriet als het gaat om het isoleren van een plat dak. U loopt zo min mogelijk kans op vochtproblemen, scheuren en uitzettingen. Daarnaast is de isolatiewaarde van een warm dak optimaal, omdat deze het minst gevoelig is voor temperatuurschommelingen

Platdak isoleren van buitenaf kan met de volgende producten: 

Hoogwaardige PIR isolatie:

Bij De Isolatie Toko verkopen wij PIR van het merk Recticel. Dit zijn hoogwaardige isolatieplaten van de beste fabrikanten in de business. Het voordeel van het gebruiken van PIR isolatie is dat er bij een geringe dikte al een hoge isolatie waarde gerealiseerd kan worden. Verder beschikken de platen over een dubbele dampremmende aluminium cachering. Dit is dan ook het meest gebruikte product op de platte daken, omdat de PIR platen drukvast zijn en dus beloopbaar. Verder geeft de aluminium cachering een dampremmende werking en is hierop gemakkelijk de waterdichte laag op aan te brengen. Naden afdichten met ons luchtdichtend aluminium tape of Flexpur. Beschikbaar in elke dikte en in de afmetingen: 1200x600 of 2600x1200.  

PIR Toko

Klik hier voor PIR isolatie

 

XPS isolatie:

XPS isolatie beschikt over een hoge drukvastheid en is bestand tegen vocht en rot. Dit is prettig voor platdak gebruik omdat de isolatie beloopbaar is. Wel is de constructie bij XPS isolatie anders dan bij PIR isolatie. Omdat er tussen de XPS en de dakbedekking nog een onderlaag aangebracht moet worden i.v.m. het branden. Maar er kan ook gekozen worden voor het verlijmen op de XPS. Maar dan dient de lijm geschikt te zijn voor de XPS platen. 

De Isolatie Toko verkoopt hoogwaardige XPS platen van Styrisol. Deze hebben een drukvastheid van 300kpa en zijn bestelbaar in elke dikte in de afmeting 1250x600. Per losse plaat of per pakket. 

XPS Toko

Klik hier voor XPS isolatie

 

Platdak van binnenuit isoleren:

Een platdak van binnenuit isoleren kost veel meer tijd en geld dan het isoleren van een platdak aan de buitenkant. Dit omdat de constructie soms complex kan zijn en er veel sloopwerk aan te pas komt. Vaak moet hier ook een expert voor worden ingeschakeld. Verder is vocht een vaak voorkomend probleem bij het isoleren van een platdak van binnenuit. 

 

Platdak isoleren van binnenuit kan met de volgende producten:

Minerale wollen: 

Minerale wollen zoals glaswol of steenwol zijn bij ons alleen op aanvraag te bestellen. Vanaf 200m2.

 

Vaak kunt u deze materialen ook vinden bij onze restpartijen. 

Klik hier voor restpartijen

 

 

Omgekeerddak d.m.v. XPS isolatie

De XPS isolatie wordt bij een omgekeerd dak namelijk rechtstreeks bovenop de bestaande dakbedekking (bitumen, pvc, epdm,…) geplaatst in plaats van eronder. Die dakbedekking doet dan dienst als waterdichte afdeklaag.

Verder wordt de isolatielaag afgewerkt met een ballastlaag. Deze schutlaag kan bestaan uit keien, grind, hout of tegels en zorgt ervoor dat de isolatie goed op zijn plaats blijft. Bovendien beschermt deze laag het dak tegen stormen en UV-straling. Ook de isolatielaag zelf moet bestand zijn tegen water en een goede drukvastheid hebben. Anders zou de isolatie haar thermische eigenschappen kunnen verliezen. Er komt in feite slechts 1 voldoende hard type isolatie in aanmerking voor een omgekeerd dak: geëxtrudeerd polystyreen (XPS).

Mensen kiezen voornamelijk voor een omgekeerd dak in het geval van renovatiewerken. Het is interessant dat de dakafdichting niet vervangen moet worden indien die nog in goede staat is.
Omgekeerde daken worden vooral toegepast op daken die veelvuldig belopen worden. Denk daarbij aan dakterrassen, balkons of parkeerdaken.

Klik hier voor XPS Isolatie

 

Heeft u vragen over het isoleren van een omgekeerd dak? Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies.